Marijke de Greef |
13-09-2018 |
Mijn boer en ik hebben de namen van onze grootouders en tantes Rozevelt geadopteerd. Helaas hebben wij heel erg weinig informatie over onze familie van moeders zijde. Onze grootouders en tantes heb ik nooit gekend, want ik ben geboren in 1946. Ze hebben mijn broer ongeveer een jaar mogen meemaken, voordat ze werden weggevoerd en vermoord. Mijn broer en ik hebben gehoord, dat zonder afscheid te kunnen nemen, onze grootouders en tantes plotseling waren verdwenen.
Onze moeder heeft nooit meer iets van ze vernomen, behalve een klein krabbeltje (zie hieronder).
Tot ze de documenten van het Rode Kruis ontving, kon ze zich nog troosten met de gedachte dat haar ouders en zusjes op vakantie waren en zeker weer terug zouden komen. Het weinige dat we te weten zijn gekomen, is via anderen.
Met onze moeder konden we er niet over praten. Blijkbaar heeft (praktisch) niemand van een behoorlijk grote familie (Rozevelt) de nazi’s overleefd.
Mijn broer en ik zijn al geruime tijd bezig om te achterhalen of er nog iemand met de achternaam Rozevelt in Nederland leeft. Helaas is het tot nu toe zonder resultaat gebleven.
Marijke de Greef (mede namens mijn broer Jodi)
----------------
Iedereen kan bijdragen aan het Namenmonument. Kies de manier die het beste bij u past.
Bouw mee >>
Je kunt zelf namen kiezen of de computer een naam laten kiezen.
Doneren via naam adoptie >>
- - -
De Holocaust ligt inmiddels ruim 75 jaar achter ons. Toch voelen veel mensen, ook van jongere generaties, nog altijd de gevolgen van die afschuwelijke tijd. De verschrikkingen van de Holocaust en het gemis van familieleden, vrienden en bekenden werken op verschillende manieren door in het leven van velen. In reactie op onze oproep Wat is jouw verhaal? vertellen mensen hier over.
Jouw verhaal delen? >>
- - -
Het slachtofferregister van Oorlogsgravenstichting
(link opent in nieuw venster)
- - -
Digitaal Joods Monument
(link opent in nieuw venster)
- - -